Aciya. 27 to-be. Bhello

#11



Kekonon nak buat post Life as a wife. Lols. Acah sangat. Baru sebulan takyah nak life as a wife sangat please Aciya ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†


Tapi
Sekejap je dah sebulan kahwin.
Sekejap je dah sebulan ada suami.
Sekejap je dah sebulan dah bertambah keluarga.
Sekejap je dah sebulan tidur dah ada teman. Eh eh haha.


Tapi, tak ada lah dah sebulan sangat. Baru je sebulan okay. Beza tu.
Banyak je lagi benda nak kena belajar.
Banyak je lagi benda nak kena hadap.
Banyak je lagi benda nak kena tempuh.
Slowly, but surely. Aite?


Baru sebulan.
Tempoh honeymoon lagi orang kata. Gituww.
Gaduh pun acah-acah je.
Nak manja-manja.
Nak kenal-kenal.
Nak usik-usik pasangan kita. Kihkih.


Pray for me. Pray for him. Pray for us. Doakan yang baik-baik sahaja ok? ๐Ÿ‘ซ







Pss. 
Happy monthsary, Sayang! ๐Ÿ’—

#10



Salam everyone.

2017 dah nak sampai ke penghujung? (insert emoji terkezut) Cepat betul masa berlalu. Many things happen this year. Good things, bad things. It's how you face and handle them, aite?

So...., as my azam 2017, dah tercapai ke belum? Let's check it out! Lols


     To eat clean. Makan sayur. Makan buah. Less chocolates. Less sugar. Drink more plain water.
         - so-so. Dah start makan sayur, tapi chocs still can't resist!

     More healthy. Go jogging. Go exercising. Go swimming. More walking. Less riding lift at office.
         - Jog & exercise bila ada orang ajak je kahkah. Swimming..., erm sekali je awal tahun dulu? Boo

     More brave. To drive all by myself. To ask people. To go anywhere alone. Untuk naik lif sesorang
     (Go, Aciya! Go! Kah!)
         - Hmmm ada lah sikit. Tapi, still takut nak pergi mana-mana alone *roll eyes*

     More rajin. Rajin tolong Umi. Rajin masak. Rajin kemas rumah. Rajin drive. Rajin tidur. Eh.
         - No comment. Haha!

     More independent. And not too clingy. Especially, to him. Hmm hmm.
         - Failed!

     Less drama. To talk nonsense less. To think negative less. To fight less. To sulk less. To feel
     insecure less. To jealous less. (kahkah)
          - No comment part 2

     More positive. More happy. More thankful. More confident.
         - Kena tanya orang sekeliling haha. Tapi rasa macam.....

     To care more. To trust more. To love more.

      Kahwin. Kahwin. Kahwin. Luls (can aahh? Kenyit-kenyit mata *.*)
         - DOUBLE TICK! paling yakin jawapan haha



Selamat Tahun Baru peeps!
Goodbye, 2017. Hello, 2018!